Top 2013: az év legmeghatóbb történetei

A Time magazin toplistát készített 2013 "legjeiről". Most az év legmeghatóbb történetei ismertetjük.

3. Egy bostoni hajléktalan ismét bebizonyította, hogy a szegények becsülete nem eladó. A férfi 40 ezer dollárt talált egy hátizsákban, de nem tartotta meg, hanem visszajuttatta gazdájához. A történetet hallva egy ismeretlen ember gyűjtésbe fogott, és végül 5, ezer dollárral hálálta meg a példamutató cselekedetet.

2.  A pápáról számos megható történet kering, az egyik legszebb azonban kétségtelenül az, amikor a betegségtől eltorzult arcú és testű olaszországi Vinicio Rivát megcsókolta és megáldotta. A történet – legalábbis a férfi részéről – még nem zárult le. Azt mondta, szeretne még találkozni a pápával, sok mondanivalója van a számára.

1. Egy öt éves leukémiás kisfiút tett boldoggá szülővárosa úgy, ahogy még az emberiség történetében soha. A Batman-rajongó kisfiú saját Batkid kosztümében úgy vonulhatott végig és menthetett meg embereket San Francisco utcáin, hogy tízezrek éljenezték, egy alapítvány erőfeszítéseinek köszönhetően. A játékba beszállt a rendőrkapitány is, sőt még Batman-jelt is vetítettek egy épület falára, hogy akcióra hívják a város hősét.

Kapcsolódók

Kimaradt?