Városi menzán ebédelhetnek a kolozsvári iskolások

A 2013-as év utolsó ülésén a kolozsvári városi tanács arról is döntött, hogy a Petőfi (Avram Iancu) utca 5. szám alatti épület 32-es lakrészét átadja ingyenes használatra a szociális étkezdének.

A határozat szerint a helyiségben közétkeztetésre alkalmas teret alakítanának ki, amely catering rendszer szerint működve ellátná annak a mintegy 1300 kolozsvári iskolásnak az étkeztetését, akik számára nem biztosított a napi meleg étel az oktatási intézményekben. Így azon iskolások is, akik olyan tanintézményekben tanulnak, amelyek nem rendelkeznek saját konyhával, vagy nem biztosítják a napi meleg étel lehetőségét, hozzájuthatnak a dietetikus szakemberek által összeállított, egészséges napi menühöz.

A tervek szerint a „városi menzán” alkalmazott árszabás megfizethető lesz minden szülő számára, ugyanakkor az iskolákba ingyenes szállítást biztosítanak majd. A kifejezetten diákok számára elképzelt étkezde része annak az egészséges étkeztetési programnak, amelyet Horváth Anna RMDSZ-es alpolgármester javaslatára kíván bevezetni a kolozsvári iskolákba a városvezetés. Ugyanezen program keretében a 2014-es év elején a kolozsvári iskolákban felmérik azt is, hogy milyen mértékben tartják be a kormány azon határozatát, mely szerint az iskolai büfékben tilos egészségtelen ételeket és üdítőket árusítani.

Kimaradt?