Így pálinkázott vejével Orbán Viktor (GALÉRIA)

Huszonhat képet tartalmazó galériát töltött fel Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Facebook-profiljára, amelyben arról próbálja meggyőzni látogatóit, hogy az átlagpolgárokhoz hasonlóan készült a Karácsonyra. A fotók minősége ugyanakkor profi keze nyomát hordozzák.

Láthatjuk, amint kockás ingére felkapott - roppant szerényen/humorosan az egyik legnagyobb szakácsisten, Paul Bocuse nevével díszített – kötényben mézeskalácsot gyárt lányaival, miután kutyát simogatott az udvaron.

Végül a mű elkészülhetett, legalábbis erre következtetünk abból a spontán életképből, amint Orbán spontán mézeskaláccsal telt sütisdobozból kínálja a kanapén mellette ücsörgő feleségét, az amúgy saját szakácskönyvet jegyző Lévai Anikót.

Családi tablót is készítettek természetesen, amelyről ismeretlen okból hiányzik Gáspár fia, viszont már szerepel rajta legidősebb lányának, Ráhelnek a férje, Tiborcz István. Sőt, a szeptemberi esküvőt követő első karácsonyi ünnepen ifjú veje nemzeti pántlikás demizsonból töltöget pálinkának látszó italt a miniszterelnöknek – már egy másik fotó tanúsága szerint.

A közösségi oldalon nagy sikert arattak Orbán képei, az egyik kommentelő szerint például csak úgy „sugárzik a képről az összhang, a szerelem és a szeretet”. Arról a felvételről pedig, amelyen a kormányfő sodrófával birkózik a ragacsos tésztával, egy hívének ez ugrott be: „ide is kell erő...nemcsak az EU esetében, drága Miniszterelnök Úr!”:

Kimaradt?