Nincs már kedvük szexelni a magyarországi egyetemistáknak

Jóval kevesebbet szexelnek ma az egyetemisták, mint egy évtizeddel korábban – erre a megdöbbentő eredményre jutottak az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) szakemberei. A pszichológusok egy 11 évvel ezelőtti felmérést ismételtek meg ezer, 18–29 év közötti diák részvételével – számolt be a magyarországi sajtó.

A válaszok alapján, míg 2002-ben a fiatalok 77 százaléka áldozott legalább hetente egyszer a gyönyör oltárán, addig ez a szám mára 67 százalékra csökkent. Még elgondolkoztatóbb, hogy a 11 évvel ezelőttihez képest duplájára emelkedett azoknak a száma, akik havonta csak egyszer élnek nemi életet.

Hevesi Kriszta, a felmérés egyik készítője szerint a ritkább szexből egyenesen következett az is, hogy a diákok elégedetlenebbek is manapság. „Tudják és érzik, hogy nem mennek rendben a dolgok, hiszen mindössze minden második tanuló mondta azt, hogy elégedett a szexuális életével. Korábban 72 százalékuk vallotta annak magát” – mondta a szakember, aki szerint a stresszes életmód mellett a mindennapi szorongások is közrejátszanak a statisztikák szomorú alakulásában.

A szexuálpszichológus szerint a partnerek nem fordítanak elég figyelmet egymásra. „Így nem szánnak elég időt az előjátékra és arra sem, hogy a hétköznapokban is kedveskedjenek a párjuknak. Kevés a bensőséges szituáció, nagyon érdekes például, hogy a csókot is kevésbé tartják ma fontosnak, mint egy évtizeddel korábban. Figyelem, törődés és odaadás nélkül képtelenség életben tartani a tüzet és a kapcsolatot” – hívta fel a figyelmet a szakértő.

Kimaradt?