Antonescu: nyugi, nem lépünk ki a kormányból

Cáfolta szerda este Crin Antonescu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, hogy a PNL a kormányból való kilépését fontolgatja, mert megromlott a viszonya a szövetséges Szociáldemokrata Párttal (PSD). „Senki sem játszadozik a lemondással vagy a kormányból való kilépéssel” – jelentette ki a politikus.

Antonescu a Digi24 hírtelevízió értesüléseire reagált, amelyek szerint a PNL miniszterei lemondással fenyegetőztek a szerdai kormányülésen. Az információk alapja az volt, hogy a szakadásig tetőzött a szövetséges pártok közötti feszültség.

A feszültségeket a közszolgálati televízió (TVR) körüli nézeteltérés tetézte. Miután a parlament hétfőn leszavazta a PSD bojkottja révén a PNL jelöltjét az intézmény elnöki tisztségére, Victor Ponta szerdán miniszterelnök bejelentette, hogy péntekre ismét összehívják a karácsonyi szünetre készülő parlamentet, és megismétlik a szavazást.

Egyébként szerda esti sajtónyilatkozatában Traian Băsescu államfő arról beszélt: az USL szerinte nem fog szétszakadni. „Nyugodtan töltheti a lakosság az ünnepeket, az USL egyben marad. Marják egymást, de nem szakadnak” – jelentette ki.

Kapcsolódók

Kimaradt?