Online sorozatért rajong Barack Obama amerikai elnök

Barack Obama amerikai elnök bevallotta, hogy a House of Cards (Kártyavár) című online sorozat nagy rajongója.

"Bárcsak nálunk is olyan hatékonyan működnének a dolgok, mint a sorozatban" - jegyezte meg viccelődve egy keddi megbeszélésen a Fehér Házban. "Magával hozta a House of Cards új részeit?" - kérdezte tréfásan Reed Hastings-től, a sorozatot terjesztő Netflix online tartalomszolgáltató alapítójától az amerikai elnök, amikor a legnagyobb informatikai és internetes társaságok vezetőivel találkozott kedden. A Netflix-vezető pedig jót nevetett azon, hogy Obama előre meg akarta nézni a február közepén induló második évadot.

A főszereplő képviselőt, Frank Underwoodot játszó Oscar-díjas Kevin Spacey alakítása sötét képet fest a washingtoni intézményekben folyó piszkos üzelmekről, ám Obama viccelődve elismerte, "Underwood tényleg nagyon ügyes, egy csomó dolgot el tud érni".

A politikai thriller 2013-ban sugárzott első évadja rendkívül sikeres lett, kilenc kategóriában is Emmy-díjra jelölték. Ugyan végül meg kellett elégednie David Fincher rendező elismerésével, mégis Emmy-történelmet írt, hiszen az első interneten sugárzott széria lett, amelyet a legjobb drámai sorozatok kategóriájában jelöltek a díjra.

Kimaradt?