Orvosolják a nyugdíjtörvény méltánytalan előírásait

Elfogadta kedden a képviselőház plénuma az RMDSZ-nek azt a törvénytervezetét, amelyet 2011-ben nyújtott be Kerekes Károly és Máté András Levente képviselő. A jogszabály orvosolja a volt I. munkacsoportban dolgozók egy részét ért méltánytalanságot a korkedvezményes nyugdíjazás terén. Az említett kategóriát az új nyugdíjtörvény 2011. január 1-től ugyanabban a korkedvezményes nyugdíjazásban részesítette, mint azokat, akik a volt II. munkacsoportban tevékenykedtek.

Az RMDSZ 2011-ben benyújtott törvénytervezete orvosolja azt az igazságtalanságot, amely hátrányos helyzetbe juttatta azokat, akik 2001. április 1. előtt az I- es munkacsoportban tevékenykedtek – olvasható a szövetség közleményében. A tervezet kiegészíti a jelenleg hatályban lévő nyugdíjtörvényt azzal az előírással, hogy az érintett személyek ugyanabban a korkedvezményben részesüljenek, mint azok, akik jelenleg speciális körülmények között tevékenykednek.

A szavazás előtti vitában Kerekes Károly parlamenti képviselő, a törvénytervezet kezdeményezője ismertette a plénum előtt az RMDSZ álláspontját. „A jogszabály több ezer személy számára igazságos megoldást jelent, helyrehozza azt a hibát, amelyet a 2010-ben elfogadott nyugdíjtörvény okozott a 2001 április 1. előtt az I. munkacsoportban tevékenykedők egy része esetében, és megszüntet minden fajta diszkriminációt a munkacsoportbeli korkedvezmények ügyében” – hangsúlyozta a Maros megyei politikus.

Kimaradt?