Gyerekeket menekített ki egy brit rendőr a pedofilok markából

Legalább 55 gyereket mentett meg pedofiloktól egy bátor rendőr, aki beépült a veszélyes bűnözők közé, hogy aztán leleplezze őket – számolt be a Blikk kedden, a Mirror brit napilapra hivatkozva. Ian James (54) 1978 óta dolgozik a  brit rendőrségnél. 13 év után, 32 évesen az egyik legnagyobb kihívást jelentő munkával bízták meg: be kellett beszivárognia egy pedofil bűnözői körbe, hogy aztán kimentse onnan a bántalmazott gyerekeket.

„Miután elkezdtem, semmi mást nem akartam csinálni. A tudat, hogy megmenthetek egy gyereket, minden veszélyt és gyötrelmet megért” – mondta a kétgyermekes apa.

Az emberek többsége azt hiszi, a pedofilok szürke kabátos, fura kinézetű figurák – pedig a valóságban nagyon megnyerőek és sima modorúak is tudnak lenni. „Azok a 20 és 60 év közötti bandatagok, akikkel én találkoztam, orvosok, köztisztviselők, egyetemi tanárok voltak, persze volt köztük néhány munkanélküli is” – mesélte James.

A bátor nyomozó mellett alig páran végeznek hasonló munkát Angliában; a férfi több mint 20 éven át vett részt különböző, a pedofil körök leleplezésére irányuló akciókban, több tucat perverz férfi bizalmába férkőzött, és legalább 55 gyereket mentett ki a karmaik közül.

Egy alkalommal csak úgy tudta megakadályozni, hogy egy 12 éves fiút megerőszakoljanak, hogy erősködött: ő akar lenni az első. Átkarolta a gyereket, mert a begerjedt pedofilok már hevesen tapogatták, és imádkozott magában, hogy időben megérkezzen az erősítés.

„Az volt életem legrosszabb napja. Fogalmam sem volt, meddig tart a kollégáimnak, mire odaérnek, féltettem a magam és a kisfiú életét, hisz mindketten veszélyben voltunk. Legalább hat, a börtönből frissen szabadult pedofil vett körbe minket, és alig tudták magukat türtőztetni az izgatottságtól. Folyamatosan beszéltem hozzájuk, hogy eltereljem a figyelmüket, de közben magam is meg voltam rémülve” – idézte fel a történteket a rendőr.

James minden bevetése legalább 8 hónapig tartott, de volt olyan is, hogy 18 hónapon át játszott kettős játékot a bűnözőkkel. Alaposan kiképezték, nehogy elárulja magát: pedofil bántalmazásokról készült videófelvételeket kellett például néznie, hogy hozzászokjon a borzalmakhoz. Sok perverz alak ugyanis úgy teszteli le azt, hogy bízhat-e valakiben, hogy hasonló filmeket mutat neki - írja a Mirror. A bátor rendőr rengeteg kitüntetést kapott munkájáért. 2011 óta tanácsadóként dolgozik, és azon fáradozik, hogy felhívja a szülők figyelmét a gyermekeikre leselkedő veszélyekre. „Sok pedofil először a szülőket nyeri meg magának, mert ha azok elég óvatlanok, onnantól kezdve könnyű dolguk van” – összegezte James.

Kimaradt?