EMNT: a román utódkomunisták tettestársa a maszol.ro

A Tőkés László ellen koncepciós pereket indító „román utódkommunisták” magyar tettestársainak nevezi lapunkat hétfőn kiadott közleményében az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) választmánya.

Bár a maszol.ro-t nem nevezi meg, a „Tőkés László védelmében” címet viselő állásfoglalás utal az EMNT elnökének vagyonmegosztási peréről szóló cikkünkre, amely szerint az európai parlamenti képviselő a házasságuk alatt szerzett javak négyötödét követeli bíróságon a volt feleségétől.

„Azon túlmenően, hogy a bukaresti magyar pártsajtó éppen egy nappal az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács évfordulói gálaestje előtt, péntek éjszaka élesít magánéletben vájkáló, rosszindulatú és gusztustalan irományokat – tudatában vagyunk annak, hogy az európai parlamenti választások közeledtén az erő nyelvét beszélő RMDSZ különutas politikáját az ellenfelek lejáratásával próbálja igazolni” – fogalmaz a közlemény.

Az állásfoglalás ennél is döbbenetesebbnek nevezi a Királyhágómelléki Református Egyházkerület „vezetősége által áterőltetett” közgyűlési állásfoglalást, amelyben arra szólították fel Tőkés Lászlót, az egyházkerület volt vezetőjét, hogy hagyjon fel a jelenlegi püspök, Csűry István elleni támadásaival.

„A Királyhágómelléknek volt már olyan püspöke, aki szervilis módon dörgölőzött „a tűzhöz közelálló” hatalomhoz, és pártparancsra igyekezett elnémítani a kritikus hangokat. Papp Lászlónak hívták. Történetesen éppen az ő ellenében vette védelmébe lelkipásztorát a temesvári gyülekezet, és nem utolsósorban ebből a magyar reformátusokhoz méltatlan üldöztetésből nőtte ki magát a temesvári szabadságharc” – emlékeztet az EMNT.

Kapcsolódók

Kimaradt?