A DNA Ovidiu Silaghi EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kéri

Ovidiu Silaghi mentelmi jogának megvonását kéri az ügyészség, az EP-képviselőként tevékenykedő  volt liberális szállítási miniszter ellen hivatali visszaélés miatt folytatna bűnvádi eljárást a Laura Codruța Kovesi, a DNA főügyésze.

A DNA szerdai közleménye szerint Ovidiu Silaghi 200 ezer eurót kapott a vállalkozótól azért, hogy a szállítási tárca fennhatósága alá tartozó országos útépítő vállalat (CNADNR) ne bontsa fel a cégeivel kötött szerződéseket. A szállítási miniszter közbenjárt volna a CNADNR-nél, hogy az időben kifizesse a vállalkozó Romtrade Kft-jének bizonyos munkálatok ellenértékét – miközben azok már jelentős késésben voltak.

A DNA korábban a parlamenttől kérte a bűnvádi eljárás jóváhagyását, azonban szeptember 3-án a Nemzeti Liberális Párt (PNL) honatyája lemondott képviselői mandátumáról, mivel pártja egy megüresedett EP-képviselői helyre javasolta.

Ovidiu Silaghit augusztusban ismét közlekedési miniszternek javasolták, azonban az ekkor kirobbant korrupciós botrány miatt visszalépett a jelöléstől.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?