Lemondott Nemes Előd a sepsiszentgyörgyi EMNP éléről

Lemondott tisztségéről az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) sepsiszentgyörgyi elnöke. Nemes Előd arról tájékoztatta lapunkat, hogy munkahelyével összeférhetetlenné vált politikai tisztsége, ezért mondott le pártelnöki funkciójáról, de megtartotta mandátumát a sepsiszentgyörgyi tanácsban.

Nemes Előd magyarázata szerint a magyarországi választási regisztráció székelyföldi koordinátori feladatát bízták rá, és ezzel a munkakörrel nem összeegyeztethető a pártelnöki tisztség, ezért mondott le erről. Nemes Előd az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) háromszéki vezetőjeként kezdte közéleti tevékenységét, majd az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) megalakulásakor a Kovászna megyei szervezetet irányította az idén tavaszi tisztújításig, amikor a néppárt sepsiszentgyörgyi elnöki tisztségére választották.

Benedek Erika, az EMNP háromszéki szervezetének megbízott elnöke közleményében arról tájékoztatott, hogy Nemes Előd helyét a tisztújító közgyűlés megszervezéséig Váncsa Albert veszi át a néppárt sepsiszentgyörgyi szervezetében. 

Kimaradt?