TVR

Távozik a TVR éléről Claudiu Săftoiu

Lemondott tisztségéről Claudiu Săftoiu, a közszolgálati televízió (TVR) elnök-vezérigazgatója. Săftoiu közvetlenül az előtt jelentette be távozását, hogy a parlament tárgyalta volna a TVR 2012-es évre szóló éves jelentését.

Sajtóértesülések szerint a kormánypárti politikusok azt tervezték, hogy elutasítják a jelentést, ami az igazgató és az igazgatótanács tagjainak menesztését vonja maga után.

Claudiu Săftoiu kedden levélben közölte a parlamenttel távozási szándékát. Arra kérte a honatyákat, hogy a TVR érdekében ne utasítsák el az intézmény éves jelentését, hogy a vezetőtanács többi tagja tisztségben maradhasson.

Márton Árpád, a képviselőház művelődési bizottságának tagja a maszol.ro-nak elmondta: a dokumentum megvitatása eredetileg nem volt napirendre tűzve, azonban nem tartja kizártnak, hogy a képviselőház és a szenátus keddi együttes ülés alatt javasolni fogják megtárgyalását.

Bukaresti sajtóértesülések szerint Săftoiu utódja a Realitatea TV műsorvezetője, a kolozsvári Rareș Bogdan lehet, aki azonban hétfő este azt nyilatkozta: nem áll szándékában megválni jelenlegi munkaadójától.

Kimaradt?