Kim Basinger betöltötte a hatvanat

A hetvenes években még mint sampon reklámarc vált híressé, de mindig is inkább színész akart lenni az 1953 december 8-án született Kim Basinger. Modellkedés után 1976-ban Los Angeles-ben próbálkozott betörni Hollywoodba, és közben Chelsea néven bárénekesnőként keresett pénzt.

Először a Charlie angyalai című sorozatban kapott epizódszerepeket 1976-ban, első nagyfilmes munkájára 1979-ig kellett várnia, a Hard Country című filmben kapott lehetőséget, de 1983-ban ismerte meg a nagyvilág, amikor Bond-lányként szereplet Sean Connery oldalán.

1984-ben jelölték először Golden Globe díjra, és 1986-ban mutatták be a 9 és fél hét című azóta legendássá vált mozifilmjét, amiben Mickey Rourke szexuális fantáziáját váltotta valóra. A híres jégkockás jelenetről később kiderült, hogy Basinger testdublőrt használt, így nem is az ő köldökét kívánta meg a fél világ.

A kilencvenes évek elején visszavonult, majd 1997-ben tért vissza, és Oscar-díjat is kapott a Szigorúan bizalmas című filmben nyújtott femme fatale-alakításáért. Még mindig aktív, 2012-ben két filmjét is bemutatták, az egyiket The Impossible Dream, a másikat Black November címmel.

Kimaradt?