Növekvőben a Nagy Zsolt ítélete ellen tiltakozók tábora

Folyamatosan nő a Nagy Zsolttal szolidarizálók tábora a volt távközlési miniszter elleni alapfokú ítélet után létrehozott Facebook-oldalon – közölték vasárnap az oldal kezdeményezői.

Az elmúlt napokban „Veled vagyunk, Zsolt!” címmel indult  Facebook-oldal Nagy Zsolt támogatására. Három nap alatt több mint húszezren látták a szolidaritásra buzdító felhívást és mintegy kétezren csatlakoztak az oldalhoz, hogy tiltakozásukat fejezzék ki a volt miniszter ellen hozott ítélettel kapcsolatban.

A kezdeményezők célja ismertetni az 5 év börtönbüntetésre szerintük ártatlanul elítélt volt miniszter ügyét, és egy olyan közösségi szolidaritást felmutatni, amely rávilágít a bírói ítélet igazságtalanságra.

Nagy Zsoltot bűnszövetkezetben való részvételért ötéves letöltendő börtönbüntetésre ítélte kedden a legfelső bíróság a 2005-2006-os stratégiai privatizációk ügyében. Az ítélet nem jogerős. A kezdeményezők arra kérnek mindenkit, hogy látogassák meg a www.facebook.com/veledvagyunkZsolt oldalt, osszák meg ismerőseikkel és csatlakozzanak a tiltakozáshoz.

Kapcsolódók

Kimaradt?