Szent Antal kenyeréért szaladtak a Mikulások

Több mint négyszázan szaladták körbe a főteret vasárnap koradélután Marosvásárhelyen az RMDSZ városi szervezetének és a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében, hogy a megye húsz legszegényebb családjának kenyeret biztosíthassanak a jövő esztendőben.

A városi RMDSZ-nek és a Máltai Szeretetszolgálatnak sikerült több, mint négyszáz személyt megszólítania, ennyien vettek részt azon a rendezvényen, amelyen szaladva, - de akár sétálva, csoszogva, gurulva is - meg kellett kerülni a főteret. A résztvevők piros Mikulás-sapkát kaptak a regisztáriónál, valamint egy-egy részvételi oklevelet. A szervezők annyit kértek csupán, hogy legkevesebb 5 lejjel támogassa, aki teheti a karitatív tevékenységet.

A rendezvényen politikusok, közéleti személyiségek is részt vettek, többek közt Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke, parlamenti képviselő, Lokodi Edit Emőke, a Maros megyei önkormányzat alelnöke, Peti András Marosvásárhely alpolgármestere, a helyi RMDSZ elnöke, Koreck Mária, Novák Zoltán Csaba alelnökök. Egy-egy forró tea elfogyasztása, a Mikulás-sapka próbálgatása, közös fotózkodás a marosvásárhelyi kosárlabdacsapat tagjaival, szomszédok, rokonok, ismerősök egymásra találása, jó hangulatú beszélgetések és indult is a verseny. Ami nem is verseny volt tulajdonképpen, hiszen a szervezők ahogy többször is hangsúlyozták, a részvétel volt a lényeg, az adománygyűjtés, a figyelemfelkeltés, hogy vannak olyan szegények, akiknek nem jut minden nap asztalukra kenyér.

A Színház-térről indult a nagy csapat. Ki szaladva, ki tempósan gyalogolva, ki csak sétálva tette meg a nem túl hosszú távot. Volt olyan kisgyerek, aki édesapja nyakában ült, mást édesanyja tolt babakocsiban. Voltak bicikliző felnőttek és gyerekek, sőt még Mikulás-sapkával ellátott négylábúak is.

A szervezők elégedetten nyilatkoztak a részvételről. Mint mondták, a tavaly ilyenkor szervezték meg első alkalommal a Mikulás-futást, amely az idén még népszerűbbnek bizonyult.

Kimaradt?