Törvénytelen a tilosban parkoló autók elszállítása

Törvénytelen a tilosban parkoló személygépkocsik elszállítása és a tulajdonosok megbírságolása. Ezt egy bukaresti ügyvéd, Gheorghe Piperea bizonyította be a fővárosi bíróságon, az általa képviselt 4. és 6. kerületi tilosban parkolók védelmében – írja a businessforum.ro.

A bukaresti táblabíróság ítélete szerint a megbírságolt személyek most törvényes úton visszaigényelhetik az összegeket.. A businessforum.ro szerint az eset előzményt teremt, amelyre hivatkozva a kárvallottak sorra beperelhetik az önkormányzatokat. A helyi tanácsok  ugyanis a forgalmi törvénykönyv szövegét önkényesen megváltoztatták, amikor úgy rendelkeztek, hogy a jármű elszállításával és hatalmas bírsággal sújtják a tilosban parkoló autók tulajdonosait.

Bukarestben 1000 lejt is meghaladó összegeket kérnek az elszállított autók tulajdonosaitól gépkocsijuk visszaszolgáltatássáért. Azalapdíj 268 lej, a szállítási költség 168 lej kilométerenként, a tárolási költség napi 168 lej. Ezt a bírságolási formát több erdélyi nagyvárosban, például Kolozsváron is alkalmazzák.

Kimaradt?