Karácsonyi kézműves vásárt szervez a marosvásárhelyi nőszervezet

Kézműves vásárt szervez karácsony előtt a Maros megyei RMDSZ-nőszervezet – számolt be sajtótájékoztatón Koreck Mária elnök és Incze Vanda, kulturális felelős. A vásárra december 19-20-21 én kerül sor a református egyház ifjúsági házában, a volt bábszínházban.

Mindazok jelentkezésére számítanak a szervezők, akik akár hivatásból, akár hobbiból készítenek kézművestermékeket, játékokat, dísztárgyakat, használati eszközöket. Az RMDSZ és a Nőszervezet jótékonysági célból szervezi meg a vásárt. A résztvevők saját standot bérelhetnek a három napra 100 lejért, vagy közös standon árulhatják portékáikat, amelyeknek az eladása után 10 százalékot fizetnének a szervezőknek.

A december 19-én, csütörtökön délelőtt kezdődő és december 21-ig, szombatig tartó vásárra egyesületek, alapítványok részvételére is számítanak, illetve olyan személyekre, akik egy-két tárgyat készítenek csupán, erre az alkalomra. A befolyt összegből elsősorban a Pál atya által nevelt árvákat támogatnák – mondta Koreck Mária.

Incze Vanda arról beszélt, hogy a vásár mellett a három nap alatt a karácsonyi hangulat megteremtéséhez gyerekegyüttesek, iskolai- vagy óvodai csoportok, az egyházak körében működő ifiszervezetek jelentkezését is várják, akik karácsonyi dalokat adnának elő a színpadon, vagy csak a helyszínen gyakorolnák azt, amivel a karácsonyi ünnepekre készülnek.

A nőszervezet felkéri a város jelentős – elsősorban férfi – személyiségeit, hogy aki tud sütni, vigyen két tál süteményt és egy-egy óra erejéig vegyen részt a foglalkozásokon. Az egyik tál süteményt ott helyben elfogyasztanák a résztvevők, míg a másikat tombolán sorsolnák ki.

Marosvásárhelyen kívül még más Maros megyei településeken is megszervezik a karácsonyi vásárt, például Szászrégenben már megkezdték azokat a tevékenységeket, amelyek keretében kézműves termékeket készítenek, hogy a vásáron eladhassák.

 

Kimaradt?