Ezért halt meg a Halálos iram sztárja

Megvannak a boncolási eredmények: ezek szerint a Halálos iramban sztárja, Paul Walker az anyósülésen ült, társa, Roger Rodas vezette a Porschet szombaton. Walker halálát a balesetben elszenvedett sérülései - köztük égési sérülések – okozták – idézte az amerikai lapokat a hvg.hu.

Paul Walker, akit az autós üldözéses sorozat, az eddig hatrészes Halálos iramban (Fast & Furious) csillagaként ismert meg a világ, szombaton, Dél-Kaliforniában szenvedett autóbalesetet. A 40 éves hollywoodi színész csak utas volt barátja, Roger Rodas 2005-ös Porsche Carrera GT-jében, melyel részt vettek egy jótékonysági rendezvényen. Hivatalos források eddig nem erősítették meg, hogy nem Walker vezetett, ám a boncolás eredményeit szerdán nyilvánosságra hozták és ezek igazolták, hogy csak az anyósülésen ült.

A boncolási jegyzőkönyv szerint Walker a becsapódás és az autó kigyulladása együttesen vezetett a tragédiához. Társa, Rodas már a tűz előtt halott volt. Az ütközés minden kétséget kizárólag baleset volt, a toxikológiai vizsgálatra még hat-nyolc hetet várni kell.

A boncolással már kedden végeztek, ám ismeretlen okokból szerdáig titkolták az eredményeket. A Halálos iramban hetedik részének forgatását egyelőre leállították - közölte a Universal Pictures.

A balesettel kapcsolatban még mindig nyitva áll a kérdés: volt-e bármi baj a kocsival? A Porsche Carrera GT háromszor annyi lóerős, mint egy átlag autó, állítólag nehezen irányítható, egy tapasztalt sofőr "ijesztőnek" jellemezte az Autoweek magazinnak. Rodas a hatodik tulajdonosa volt a kocsinak. A hatóságok szerint túl gyorsan hajtottak, ez biztosan szerepet játszott a tragédiában, bár Walker és Rodas tapasztalt sofőrök voltak.

Kapcsolódók

Kimaradt?