„Mosolygó karácsonyt!” – Női mikulások készülnek decemberre

Országos szinten igyekeznek a legtöbb magyar gyerekhez, diákhoz és időshöz eljutni az RMDSZ Nőszervezetének tagjai, közel kétszáz romániai településen. Akcióik az egyházakkal és civil szervezetekkel együttműködve valósulnak meg december folyamán.

A Mosolygó karácsonyt! rendezvénysorozathoz huszonhárom tagszervezet, történelmi egyházak, valamint civil egyesületek társulnak, kihasználva azt az empátiát, amelyet a nemrég megalakul nősszervezet képvisel, fejtette ki szerdán, Kolozsváron Hegedüs Csilla, a szervezet alelnöke.

A helyi szervezetek mindegyike maga tervezi meg, hogyan kedveskedik az embereknek, így a lehetőségek tárháza széles: a cipősdoboznyi ajándékoktól a hölgyek ünnepek előtti tevékenységeit könnyítendő babystitterkedésig számos program születik a hónapban.

Takács Aranka alelnök elmondta, az ifjúság is csatlakozik, ők többek között ruhagyűjtéssel, rászoruló emberek felkeresésével csatlakoznak az akciókhoz. Horváth Anna, a nőszervezet másik alelnöke kiemelte, a Kárpátokon kívüli településeken is megszólítják a magyar közösségeket, többek között Szucsáva, Galac, Gorj megyékben, a fővárosban.

Horváth kifejtette azt is, szervezetük az RMDSZ eddigi társadalomépítési törekvéseit igyekszik kibővíteni, odafigyelni olyan megoldásokra, amelyekre eddig nem volt kapacitásuk – így ebben a hónapban nem csak a kicsiknek kedveskedhetnek például, hanem öregotthonokba látogathatnak el, felolvasóesteket tartani, színdarabokat előadni.

A közel 3500 tagot számláló Nőszervezet decemberi akciósorozatának lényegét Hegedűs Csilla összegezte, mondván: a cél, hogy az ünnepek alatt egyetlen magyar se érezze magát egyedül.

Kimaradt?