Bye Alexet kizárták A Dal zsűrijéből

Az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatóját közvetítő televíziós műsor, A Dal készítői úgy döntöttek, mégsem kap szerepet a zsűriben az idén győztes ByeAlex, helyette Kovács Kati erősíti majd a Rúzsa Magdi, Csiszár Jenő és Rákay Philip alkotta zsűrit. A hipszter énekes, aki „online kommentátor” lesz, nem vette zokon a döntést.

„Én a tévéműsoron belül nem velük fogok egy helyen ülni, hanem egy külső szerepköröm lesz, aminek egy része a műsorban fog megtörténni és egy nagyobb része pedig a műsoron kívül, ezért aggatták rám azt a szókapcsolatot, hogy digitális kommentátor. Bármit is jelentsen ez, majd ki fog derülni. Nekem nem fog véget érni a szerepem, amikor a műsornak vége, hanem kommunikálnom kell majd a nézőkkel, a tévé úgy látta, hogy én ebben jó vagyok, illetve rokonszenvesen vezetem a közösségi oldalamat" – idézte a műsor sajtótájékoztatóján felszólalt énekest a Hír24.

A Havas Hnerik szerint mániákus depressziós énekes azt is elmondta, ő szinte azonnal eldönti egy dalról, hogy slágergyanús-e. Ehhez elég mindössze harminc másodperc, persze a feladatát nehezíteni fogja, hogy popzenei versenyről lévén szó, az ő ízlésvilágához igazodó dalokból valószínűleg nem lesz sok, de igyekszik objektíven dönteni – ugyan még nem teljesen világos, hogy miről is.

Kimaradt?