Pincérnek állnak a közéleti személyiségek Marosvásárhelyen

Bányai István politikus és Kakasi Mihály újságíró kezdte a pincérként felszolgálók sorát Marosvásárhelyen a Zanza kávézóban, hogy a borravalót felajánlhassa a Szent Erzsébet árvaház lakói számára.

A kedd délutáni sajtótájékoztatón Peti András alpolgármester mondta el az újságíróknak, hogy miért kapcsolódott a kezdeményezéshez, illetve Bányai István osztotta meg pincéri tapasztalatait. Az ötlet, hogy vásárhelyi közéleti személyiségek vállalják esténkét a kávéházi kiszolgálást, a Zanza tulajdonosától és a Rotaract Club Téka tagjaitól származik. December 21-éig minden este más-más politikus, színész, újságíró, vállalkozó, orvos, zenész, sportoló, fotóművész szolgálja ki a vendégeket, a borravalót pedig a Szent Erzsébet árvaház javára ajánlja fel.

Bányai István számára különös élmény volt a vasárnap esti felszolgálás, hiszen, mint mondta, eddig még soha nem dolgozott pincérként. Közel 600 lej borravalót gyűjtött össze.

Az önkéntes pincérek névsorában szerepel többek közt Vass Levente, Frunda György, Gáspárik Attila, Nagy Dorottya, Bokor Barna. A névsor és az időpont a facebook-oldalon követhető, ki-ki egyéni rokonszenve szerint választhatja ki, hogy mely „pincérek” estjére ül be a kávézóba. A szervezőknek csupán a marosvásárhelyi kosárlabdacsapat okoz némi fejtörést, hisz eleinte csupán két-három játékosra számítottak, később viszont kiderült, hogy valamennyien ki szeretnék venni részüket a pincérkedésből. A csapatnak Marosvásárhelyen többszáz drukkere van, akik közül nagyon sokan tervezik, hogy aznap estére beülnek a Zanzába.

Kimaradt?