Trikolór szórólapok ezrei Sepsiszentgyörgyön

Repülőből szórták vasárnap Sepsiszentgyörgyön a piros-sárga-kék szórólapok ezreit a városra. A "feladók" boldog ünnepet kívántak "Egyesüljünk a trikolór alatt" jelszóval. A cetlik aláírói a Kovászna megyei prefektusi hivatal, az Universitaria Emil Poenaru Egyesület és a brassói Repülősklub. 

Sepsiszentgyörgyön egyébként nem telt békésen a román nemzeti ünnep:

a román Új Jobboldal (Noua Dreapta) nacionalista szervezet is, és az ellene tüntető Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom is felvonult. A Noua Dreapta szimpatizánsai egyebek között azt skandálták, hogy "Hargita és Kovászna román föld!", "Székelyföld nem létezik!", a Hatvannégy Vármegye tagjai pedig a "Székelyföld nem Románia!", "Az idegenek menjenek haza!" üzenettel válaszoltak.
    Ez utóbbi demonstrációját a rendőrség oszlatta fel. 

Bukarestben nagyszabású katonai parádét tartottak, amely a legdíszesebb volt az 1989-es rendszerváltozás óta.Románia nemzeti ünnepe alkalmából egy felmérést tett közzé az IRES kolozsvári közvélemény-kutató intézet. E szerint a romániai lakosság 76 százaléka egyetért azzal, hogy Románia egyesüljön a Moldovai Köztársasággal, és 63 százalék helyeselte Traian Basescu államfőnek azt a minapi nyilatkozatát, amely szerint Románia következő nagy célkitűzése keleti szomszédjával való egyesülése legyen.

GALÉRIA: Repülőből szórták a piros-sárga-kék szórólapok ezreit Sepsiszentgyörgyre - Vörös T. Balázs fotói:

Kimaradt?