Ennyiért énekelnek esténként az X-Faktor versenyzői

Legtöbben azt gondolják, hogy az x-faktorosok élete már most is csupa fény és csillogás, s ez bizonyos szempontból igaz is. Ám azt eddig senki sem tudta, hogy fizetést nem, csak költőpénzt kapnak a gyakorlatilag 24 órás készenlétért cserébe – írja a Bors.

Tízezer forint, ha jól meggondoljuk, nem sok pénz, pláne nem akkor, ha ezért cserébe egész héten rendelkezésre kell állni, próbákra kell rohanni, az életünk pedig tele van stresszel, s mellette néha-néha még bulizni is szeretnénk.

 Az X-Faktor versenyzői azonban a Bors informátora szerint ennyi pénzért dolgoznak adásonként – egy hét végén tehát húszezer forintot vihetnek haza. Ha pedig kiesnek, még ez az összeg sem jár, csak akkor, ha egy-egy közös produkció erejéig visszatérhetnek a színpadra. Nem csoda, hogy akiknek tudnak, a szülők is segítenek a verseny alatt anyagilag.

Igaz, hogy ezért a munkáért cserébe nagyobb összegre gondolnánk elsőre, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a versenyzőknek sem a lakhatásra, sem a rezsire, de még a bevásárlásra sem kell, hogy gondjuk legyen. „A versenyzők a beköltözéstől kezdve addig, amíg versenyben vannak, illetve ahány adásban szerepelnek (hiszen a döntőben a kiesettek is fellépnek), tehát a teljes időszakra, amíg munkájuk van a műsorral, teljes ellátásban részesülnek” – mondta Schiwert-Takács László.

A tehetségkutató kreatív főszerkesztője szerint a versenyzők szép környezetben, jól felszerelt lakásokban laknak egy olyan helyen, ahol szinte minden elérhető közelségben van. „Biztosítottak számukra a kommunikációs eszközök. Az ételről, italról gondoskodunk, a szállításuk, közlekedésük megoldott. Ha gyógyszerre, orvosi ellátásra van szükségük, ami gyakran előfordul, abban is segítünk” – közölte Schiwert-Takács Schiwert, aki hozzátette, mindemellett adásonként minden versenyző kap költőpénzt is.

 Ez azonban össze sem hasonlítható azzal az összeggel, amit a győztes vihet majd haza, aki valóban nagykanállal falhatja majd az életet.

Kimaradt?