Így építhetsz magadnak házat nyolcszáz lejből (GALÉRIA)

Mindenki saját otthonról álmodik, és úgy számol, hogy jó pár millióba fog kerülni az, hogy a saját házát felépítse, ezért a többség inkább albérlőként éli le az életét. Most nekik mutat példát Michael Buck, aki Angliában 150 fontból, azaz 800 lejből épített házat – idézte a hir.ma a brit lapokat.

Az 59 éves farmer, aki régebben művészetet tanított, azért vágott bele a munkába, mert meg akarta cáfolni az a nézetet, hogy egy ház megépítése egy élet munkája. Buck a projektje megvalósítása során csak azért adott ki pénzt, amit nem talált meg a természetben, vagy a hulladék között.

A kertje végében történő építkezéshez nem használt modern módszereket, hanem megfelelt neki a régi időké is. A padlót például a szomszédjától szerezte, aki már ki akarta azt dobni. Az ablaküveget egy öreg teherautó szélvédőjével helyettesítette.

A falak festéséhez kréta és növények vegyületét használta fel, s végül a folyóvizet a közeli forrásból vezette be. Az egész építkezés így került 150 fontba. Az elkészült házat Buck kiadta a szomszédos tejfarmon dolgozó ismerősének. A bérlő nem pénzben, hanem tejben fizeti a lakbért.

Kimaradt?