Homály borítja Kelet-Európát az amerikaiak vaktérképén

Viccesebbnél viccesebb megoldásokat produkáltak azok az amerikaiak, akik megpróbálták kitalálni, melyik európai ország hova esik az eléjük adott vaktérképen. Míg Franciaországot, Spanyolországot és Olaszországot mindannyian helyesen jelölték be, a közép- és kelet-európai térség már többségüknek gondot okozott.

Tanácstalanságukban különböző üzenetekkel tarkították találgatásaikat. Volt, aki elnézést kért a földrajztanárától, más szelíd mosolyokkal ajándékozta meg a számára ismeretlen országokat, megint más arra tippelt poénosan, hogy ott nincsenek is országok, csak kitaláció: These are all fake! Tippeltek arra is, hogy Magyarországon és Bulgáriában épp háború dúl – ez kissé Romániát is érinti.

Aki nem volt biztos benne, hogy az a bizonyos alakzat Románia, a határvonalak közé Szerbiát, Macedóniát, Csehországot, Albániát írt, de többen tippeltek Magyarországra is, amelynek területét főleg Litvániával tévesztették össze, de hitték Szerbiának és Csehországnak is. Az egyik legkedvesebb amerikai úgy döntött, Lengyelországot adja a magyaroknak.

Erdély is feltűnik az egyik térképen, mint az a hely, ahonnan Borat származik, és amely magába foglalja egész Kelet-Európát. Boratot többen is kötötték Ukrajnához, Romániához.

Kimaradt?