A barokk jegyében nyitja kapuit idén a jéghotel

Idén a megszokottnál korábban, már karácsonykor megnyílik a Fogarasi havasokban a Bâlea tó melletti jéghotel. A tulajdonosok december 25-ére tervezik az ünnepélyes nyitást, a szálloda idei témája a barokk lesz. Így tehát a rendelkezésre álló szobák berendezése a barokk hangulatot idézi.

A Fogarasi havasokban lévő jéghotel az egyetlen kelet-európai ideiglenes szálláshely, ahol évről évre újraépítik a falakat, egyenesen a Bâlea tóból kiemelt jégtömbökből. A tapasztáshoz havat és vizet használnak.

Legelőször 2005-ben épült meg a jéghotel Romániában, azóta minden évben új tematikával kápráztatja el a látogatókat. A szálloda 12 szobát, 3 iglut, egy bárhelyiséget és egy vendéglőrészleget kínál a vendégeknek, januárban jégtemplommal bővül az építmény.

Az idei szilveszter éjszakára a helyek majdnem teljesen beteltek, ám még akad egy-két üres szoba, amiért átlagban 400 lejt kell fizetni egy éjszakára, az igluban töltött éjszaka 600 lejbe kerül. A 6 és 15 év közötti gyerekek számára félárat kell fizetni. A reggeli ára 25 lej.

Akárcsak a teljes berendezés, a szobákban az ágyak is jégből vannak, ám a vastag jégtáblára puha matracot fektetnek, prémek és bundák biztosítják a konfortérzetet. Éjszakára speciális hálózsákot kapnak a vendégek, hiszen a szállodában mínusz 2 Celsius fok van, a szobákban legtöbb plusz 2 fokig melegszik fel a levegő. 

Kimaradt?