Szombaton kezdődik az ünnepváró programsorozat Kézdin

Szombaton, november 30-án, este hatkor fénybe borul Kézdivásárhely, egy rövid műsor és áldás keretében meggyújtják az első adventi gyertyát a Gábor Áron téren. Az ünnepváró programsorozat ezzel az eseménnyel veszi kezdetét, és december 22-ig tart, a Tanulók Klubja hagyományos ünnepi koncertjével zárul. A programsorozatban helyet kap helyitermék- és karácsonyi vásár, koncertek, kulturális programok, valamint gyerekeknek szóló foglalkoztatások is.

Ünnepváró programok

Kézdivásárhely önkormányzata, a Vigadó Művelődési Ház, a római katolikus és református egyházközségek, valamint a civil szervezetek közös szervezésében állt össze az egész hónapos programsorozat. Minden szombaton, 18 órától adventi gyertyagyújtás lesz a Gábor Áron téren, december 14-én ismételten helyi termékeket felvonultató hagyományos termékvásár lesz a város főterén, amely idén karácsonyi vásár jelleget is kap. Jelentkezni a polgármesteri hivatal titkárságán lehet.

December 16-18-án a Bóbita Gyermekfejlesztő és Szabadidőszervező Központ és a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet készül karácsonyváró programokkal, délelőtt iskolások alkotóháza, délután családi programok és a már hagyományossá vált karácsonyi vásár várja az érdeklődőket.

December 21-én, szombaton először lesz karácsonyi vásár a városi piacon, ahol a népművészeti és kézműves cikkek mellett, hentesáruval, édességekkel, szezonális finomságokkal, könyvvásárral és helyi specialitásokkal várják a vásárlókat. Jelentkezni lehet a piacon az adminisztrációs irodában vagy a +40 743 085916-os telefonszámon.

Koncertek és kulturális programok

Te légy a karácsonyi ajándék! címmel Böjte Csaba atya és gyermekei, valamint a kovásznai HANGfoglalás együttes tart előadást a Vigadóban. Ugyancsak ott tart közös adventi koncertet Pakot István és a The Small Town Big Band Alias Sinatra címmel. Idén kétnaposra bővül a RockKarácsony, koncertezik a Minisnaps gyerekegyüttes, valamint a Molnár Józsiás Iskola tanárainak ünnepi koncertjére is sor kerül. A programsorozat záróakkordjaként a Tanulók Klubja fúvószenekara és mazsorettcsoportja ad karácsonyi koncertet a Vigadó nagytermében.

A koncertek pontos időpontjai, a RockKarácsonyon fellépő zenekarok listája, és a teljes programsorozat megtalálható a www.kezdi.ro honlapon.

Kimaradt?