Lenyűgöző élmény: emberi hangon énekelnek a tücskök

Lenyűgöző felfedezést tett egy amerikai zeneszerző, amikor lelassítva hallgatott meg egy tücsökciripelésről készített hangfelvételt – számolt be a truthseekerdaily.com.

Jim Wilson szavai szerint bizonyos lejátszási sebességnél a ciripelés „tökéletes harmóniájú angyali kórushoz” hasonlít. 

Jim Wilson egymásra keverte az eredeti felvételt, amelyen a tücskök ciripelése természetes sebességgel hallatszik, majd rámixelte a sokszorosan lassított változatot. Az eredmény egy angyali kórus hangjára emlékeztet:

Egyébként az is érdekes, hogy milyen sokféle képpen értelmezi az emberiség a tücsök szimbolikáját. Mivel a tücsök a jószerencse jelképe, régebben sokan tartottak dobozba vagy kalitkába zárt tücsköt az otthonuk közelében. Mivel rendkívül szapora rovarról van szó, a tücsök a termékenységet, gazdagságot és bőséget is jelképezi – különösen a távol-keleti kultúrákban.

Továbbá, mivel rendkívül érzékeny a tücsök, és azonnal elhallgat, ha veszélyt érez, a béke és biztonság jelképét is hozzá társítják.

Amerika őslakosságának hiedelemkörében a tücsök a jószerencse mellett a bölcsességet és a hitet is megtestesíti, valamint azt a belső erőt, amivel a veszélyes helyzetek megoldhatók.

A természetkutatók megfigyelései igazolják, hogy azt is meg lehet állapítani a tücsök ciripeléséből, hogy hány fok van kint. Nyári estén számoljuk meg hányat ciripel a tücsök 25 másodperc alatt, osszuk el 3-al, majd adjunk hozzá 4-et. Ha például 48-at ciripel, akkor 20 °C van: 48/3+4=20 – állítják a kutatók. 

Kimaradt?