Brutálisan elverte gyerekeit egy zágoni apa

Négy kiskorú került a sepsiszentgyörgyi kórházba, miután feldühödött apjuk megverte őket, tájékoztat a háromszéki rendőrség. Nicoleta Marin szóvivő szerint a négy gyereket Zágonból szállították a sepsiszentgyörgyi kórházba. Az őket megverő apát pedig kiskorúak bántalmazása miatt vizsgálják.

A rendőrséget az egyik szomszéd riasztotta az 112-es hívószámon, majd a helyszínre érkező rendőrök hívtak mentőt a brutálisan bántalmazott gyerekekhez. Nicoleta Marin szerint mindkét szülő pszichés problémái miatt ismert, az ötödik gyereküket egyébként már korábban az állam gondozására bízták.

András Nagy Róbert, a sepsiszentgyörgyi kórház menedzsere szerint a megvert gyerekek egészségügyi ellátásban részesültek, és őket továbbra is a kórházban tartják, míg az ügyet átveszi a Kovászna megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság. Vass Mária igazgató szerint a gyermekvédők már vizsgálják az ügyet, hamarosan döntés születik a megvert gyerekek sorsáról, arról, hogy állami gondozásba veszik-e őket.

Egyébként az Országos Gyermekvédelmi Hatóság keddi jelentése szerint az év első felében csaknem 6 ezer kiskorú volt elhanyagolás, visszaélés, és kizsákmányolás áldozata. Vidéki környezetben gyakoribbak ezek az esetek. Az első félévben Romániában 4164 kiskorút elhanyagoltak szülei, de 719 érzelmi visszaélést is jegyeztek, 545 fizikai erőszakot követtek el gyerek ellen, és 347 gyerek volt szexuális visszaélés áldozata. Emellett 115 esetben munkára kényszerítettek kiskorúakat, 35 esetben bűncselekményekre, és 31 esetben szexuálisan zsákmányolták ki őket, áll az Országos Gyermekvédelmi Hatóság jelentésében. 

Kimaradt?