Több halálesethez is riasztották a rendőrséget Háromszéken

Otthon szülte meg halott csecsemőjét egy sepsiszentgyörgyi asszony. Nicoleta Marin szóvivő szerint a rendőrséget kedden riasztották a sepsiszentgyörgyi kórházból, hogy egy 41 éves asszony lakásán, segítség nélkül szülte meg gyerekét, és amikor a mentősök a helyszínre érkeztek, az újszülött már halott volt.

A  szóvivő tájékoztatása szerint a nyomozók a kisbaba testén nem találtak erőszakra utaló nyomokat. A törvényszéki orvos állapítja majd mef a halál pontos okát és idejét. Nicoleta Marin szerint az anya ellen nem indult eljárás, hiszen a törvény nem tiltja az otthonszülést. Ha viszont a törvényszéki orvosi vizsgálat azt állapítja meg, hogy a csecsemő születése után vesztette életét, akkor felelősségre vonják a nőt.

Nicoleta Marin hozzátette: kedden két másik halálesethez is riasztották a rendőrséget: egy sepsiszentgyörgyi cég elhagyott épületében bukkantak egy 63 éves férfi holttestére, akit később sikerült azonosítani. Ez esetben is a törvényszéki orvosnak kell megállapítania a halál okát, viszont a rendőrség nem talált erőszakra utaló nyomokat. Ugyancsak kedden kaptak értesítést, hogy egy 58 éves szárazajtai férfi lakása padlásán felakasztotta magát. Ez esetben se merült fel az erőszakos halál gyanúja. 

Kimaradt?