Ezért nagyobb a férfiak orra

Ezért nagyobb a férfiak orraKutatók szerint a férfiaknak azért van nagyobb orruk, mert nagyobb izomzattal rendelkeznek, ezért több oxigénre van szükségük - írja a Filantropikum.

Az Iowa-i Egyetem szakembereinek az American Journal of Psichology tudományos magazinban publikált tanulmánya az első, amelyik részletesen vizsgálja az orrhossz és a testfelépítés közötti kapcsolatot úgy a nők, mint a férfiak esetében.

„Sikerült bebizonyítani, hogy a férfiaknál a test fejlődéséhez képest az orr aránytalan fejlődést produkál. Ez hasonló mintát követ, mint például az energiaváltozók, az oxigén felhasználás vagy az anyagcsere és a napi energiaszükséglet a növekedés folyamán” – fogalmaztak a tanulmány szerzői.

Neandervölgyi férfi őseink a mai férfiakénál is jóval nagyobb izomtömeggel rendelkeztek, ezért az orruk is jóval nagyobb volt, mint a modern kor férfijai esetén, akiknek kevesebb mennyiségű oxigén is elegendő a testtömegük energia ellátáshoz.

A femina.hu másik oldalról azzal a legendával foglalkozik, amely szerint a nagy orr hatalmas nadrágbeli méreteket jelent. A cikk írója szerint több mindenre lehet következtetni az erotika területén az orr formájából, mint méretéből. Ugyanakkor állítja a nagy orrú férfiakról, hogy szeretik a kihívásokat, bebizonyítani azt, hogy ők a legjobbak minden téren, az ágyban dominanciára törekszenek, de a kényeztetésről sem feledkeznek meg.

Kimaradt?