Ezentúl civil rendőrök büntetnek Háromszéken

Háromszéken civil ruhás rendőrök vadásznak szabálytalan gyalogosokra és autósokra, jelentette be kedden Ion Popa. Kovászna megye rendőrparancsnoka szerint aggasztóan megnőtt a közúti balesetek száma, és tapasztalatok szerint ez tovább növekszik a téli időszakban. Naponta történnek autós koccanások, de a szabálytalankodó gyalogosok is rengeteg balesetet okoznak.

A rendőrtiszt szerint az a tapasztalat, hogy ha az autósok vagy gyalogosok látják a rendőröket, betartják a szabályokat, máskor pedig szaladgálnak át az úttesten, vagy nem adnak elsőbbséget. Ion Popa szerint azt szeretnék elérni, hogy a háromszékiek látható rendőri jelenlét nélkül is szabályosan közlekedjenek.

A következő időszakban a háromszéki városok balesetveszélyes helyszínein civil ruhás rendőrök filmezik, fotózzák a szabálytalankodókat, majd igazolványukat felmutatva meg is bírságolják azokat, mondta a rendőrparancsnok, aki szerint az első ilyen akció során, három óra alatt 8 hajtási jogosítványt vontak be, mivel az autós nem adott elsőbbséget a gyalogátjárón, illetve 15 szabálytalankodó gyalogost bírságoltak meg. Ilyen akciókra Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Kovásznán, Baróton és Bodzafordulón kerül sor. 

Kimaradt?