Francia birkózóról mintázták Shreket

Sokak kedvenc ogreját, Shreket bizony egy valós személyről mintázták, egészen pontosan Maurice Tillet-ről (1903-1954) a francia származású világbajnok birkózóról. A massachusettsi Maurice-t még tinédzserkorában támadta meg egy ritka betegség, az akromegália, aminek hatására a csontjai kontrollálhatatlanul kezdtek nőni, míg végül teljesen eltorzult a teste - írja az osztod.hu.

Rajongóitól híresen elbűvölő jelleme és kedvessége miatt az Angyal becenevet kapta. A kemény külső egy meglepően jámbor és intelligens személyiséggel párosult esetében. Bár sportolóként profi szinten szállt harcba minden alkalommal, a ringen kívül sosem verekedett. Szabadidejében verseket írt, művelt, jóeszű ember volt, 14 nyelven beszélt folyékonyan.

Élete végéig aktívan sporolt, 51 éves korában szívrohamban halt meg. Érdekesség még, hogy Shrek a belső tulajdonságait is részben tőle „örökölte”, hiszen Maurice bátorsága és optimizmusa példaértékű volt. Ő volt a megtestesült bizonyítéka a „Ne a borító alapján ítéld meg a könyvet!” - mondásnak.

Kimaradt?