Gyásza miatt tanult meg az elefántokkal beszélni egy lány

Nirmala Toppo egy ipari városban, Rourkela-ban él Indiában. A fiatal lány arról lett híres, hogy képes az elefántokkal megértetni magát. Ezt elmondása szerint azóta fejlesztette ki, miután egy ormányos megölte édesanyját.

„Ekkor eldöntöttem, hogy megtanulom, kifejlesztem azt a módszert, amely segítségével rá tudom venni őket, hogy menjenek el az adott helyről, vagy változtassanak irányt. Először is imádkozom, majd utána elkezdek beszélni a csordához. Ők meg egyszerűen megértik, amit mondok”– mesélte Nirmala.

A lány által „kifejlesztett” módszer hatásosnak bizonyult, és már a helyi hatóságok is felkérték, hogy segítsen kiűzni az elefántokat a város emberek lakta negyedéből. A helyi rendőrparancsnok szerint mindent megpróbáltak bevetni, hogy a csordát visszahajtsák az erdőbe, de sehogy sem sikerült, csak a helyi focipályára tudták beterelni az óriási emlősöket.

Ekkor jutott eszükbe, hogy van egy lány, aki segíthet. Felhívták Nirmala édesapját, aki hamarosan meg is jelent gyerekével és még pár helybélivel. Nirmala nem okozott csalódást, több száz métert sétált az elefántok mellett, míg végül az ormányosok visszatértek az erdőbe.

Vannak, akik nem hiszik el, hogy a lány képes megértetni magát az állatokkal. Rabi Pradhan aktivista szerint semmilyen tudományos bizonyíték nincs arra, hogy az elefántok képesek lennének megérteni az emberi szavakat. Nirmala viszont azt állítja, hogy ő a törzsében beszélt nyelvén szól az állatokhoz, és azok képesek ezt megérteni.

Indiában három olyan régió van, ahol az erdőkben közel 3000 elefánt él, itt elég gyakori a nagytestű ormányosok és az ember közötti összetűzés.

Kimaradt?