Már csak a PNL-küldöttgyűlésen múlik Roşca Stănescu kizárása

„Megvitattuk és szavazás alá bocsátottuk a Sorin Roşca Stănescu szenátor pártból való kizárására vonatkozó javaslatomat, és párt Országos Politikai Bizottsága titkos szavazással jóváhagyta ezt a javaslatot. Ezt elküldjük az Állandó Küldöttgyűlésnek, mivel a párt parlamenti képviselőinek kizárását ennek a fórumnak is jóvá kell hagynia” - jelentette ki Antonescu a PNL Országos Politikai Bizottságának ülése után.

Hangsúlyozta az Állandó Küldöttgyűlést „mihamarabb összehívják”.

A PNL elnöke megerősítette, hogy voltak olyan kollégák a párt vezetőségében, akik a kizárás ellen voltak, ők egy enyhébb szankciót kértek. Megismételte azonban, hogy a PNL számára elfogadhatatlan a csalás.

Antonescut megkérdezték, hogy szerinte Sorin Roşca Stănescu csatlakozhatna-e a PC-hez, amire azt válaszolta, hogy részéről a PSD frakciójához is csatlakozhat. Kérdésre válaszolva leszögezte, nem zavarná ez a dolog.

Ami pedig a Roşca Stănescu tanácsadói minőségét illeti, Antonescu leszögezte, hogy „soha nem tanácskozott” vele. "A tanácsosom volt, de itt sokkal inkább papírforma szerinti tisztségekről van szó, melyek nem feltételezik azt, hogy minden nap, vagy valamikor is tanácskoznánk” - mondta még a liberális vezető.

Kapcsolódók

Kimaradt?