Korrupció miatt 3,5 évre ítélték el az Argeş megyei tanácselnököt

Három év és négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bukaresti Ítélőtábla Constantin Nicolescu Arges megyei tanácselnököt, mivel  hamis dokumentumok alapján igényelt 900 ezer eurót négy iskola feljavítására. Az ítélet nem jogerős.

A tanácselnököt korábban a bukaresti bíróság egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte csúszópénz elfogadása miatt, ezt az ügyészek megfellebbezték. Az ítélőtábla most részben érvénytelenítette a korábbi döntést, és újratárgyalta a megyei elnök ügyét. A letöltendő szabadságvesztés mellett a bíróság elrendelte 66 518 lej lefoglalását is, amelyet Nicolescu egy pitesti-i vállalkozás kilenc hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt tulajdonosától kapott.

Constantin Nicolescu ellen 2011 májusában emeltek vádat. Az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) megállapította, hogy 900 ezer eurót igényelt az Európai Unió Phare-alapjából négy iskola felújítására azzal az indokkal, hogy a tanintézeteket árvízkár érte, a valóságban azonban a szóban forgó iskolákkal semmilyen probléma nem volt.

Kimaradt?