USL

USL: leszavazza a parlamenti bizottság a Verespatak-törvényt

Leszavazni készül hétfő délutáni ülésén a parlamenti Verespatak-bizottság a ciántechnológiás aranykitermelés megkezdését elősegíteni hivatott törvénytervezet jelentését.

Ezt hétfőn délben a kormányzó Szociál-Liberális Szövetség (USL) társelnökei, Victor Ponta és Crin Antonescu jelentették be. Tájékoztatásuk szerint az az egyezség született az USL-ben, hogy a tervezet szóló jelentés a jogszabály elutasítását javasolja a parlamentnek. A jelentés emellett ajánlásokat fogalmaz meg olyan törvényi keret kidolgozására, amely lehetővé teszi az ország természeti kincseinek Románia számára előnyös módon történő kitermelését.

Victor Ponta miniszterelnök közölte azt is, hogy a kormány szerdai ülésén fogadja el a jövő évi költségvetés tervezetét. A jogszabály még ezen a héten a parlament elé kerül, a honatyák várhatóan december közepén szavaznak róla.

A decentralizációról szóló törvény tervezetét szintén szerdai ülésén fogadja el a kormány. A Ponta-kabinet november 19-én vállal felelősséget a jogszabályért a parlament előtt.

Kapcsolódók

Kimaradt?