Szekus módszerekkel vádolják a rendőrséget Korodiék

Hivatalos levélben kérte két Hargita megyei RMDSZ-es képviselő, Korodi Attila és Tánczos Barna a belügyminisztert, hogy vizsgáltassa ki a Székelyek Nagy Menetelésékor tapasztalt rendellenességeket.

A székelyföldi politikusok arra a szokatlan jelenségre kérnek magyarázatot Radu Stroetól, amelyet a bérelt vonat mozdonyának meghibásodását követő mozgósításkor figyeltek meg Csíkszeredában.

„Megmagyarázhatatlan jelenségnek voltunk tanúi, amikor a csíkszéki résztvevőket saját autókkal szállították az esemény helyszínére. Egy rendőr és egy civilbe öltözött személy feljegyezte azoknak az autóknak a rendszámait, amelyek elszállították a meghibásodott vonatra váró személyeket” – olvasható a Hargita megyei honatyák levelében, amelyben jelzik azt is, hogy többszörös érdeklődésre sem kaptak választ a jelenség szemtanú a rendőröktől.

„Ehhez hasonló eseményeknek 1989 előtt voltunk tanúi. Ha e módszerek alkalmazására a hatóságok nem adnak hivatalos magyarázatot, félő, hogy a közrendet fenntartó intézmény az 1989-es forradalmat megelőző időszakhoz hasonlóan működik” ‒ fogalmaznak az RMDSZ parlamenti képviselői.

A két képviselő arra kéri a belügyminisztert, hogy haladéktalanul indítson kivizsgálást a rendőrségen és a forgalmi rendőrségen az ügy tisztázása érdekében. Korodi Attila egyébként a székely különvonat váratlan meghibásodását is a román állambiztonsági szervek ügyködésével magyarázta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?