Erdélyben tart előadásokat Pál Ferenc atya

Erdélyben készül előadásokat tartani Pál Ferenc római katolikus pap. A Magyarországon méltán népszerű mentálhigiénés szakember november 27-én Székelyudvarhelyen, 28-án Kolozsváron, 29-én Kézdivásárhelyen lép fel a Nyitott Akadémia szervezésében – írta Facebook-oldalán.

Pál Ferenc papi pályafutásának kezdetétől tart heti rendszerességgel hittanórákat, előadásokat fiataloknak pszichológia, teológia és mentálhigiéné témakörében. Az előadások tematikája meglehetősen tág, érinti a spiritualitást és a társadalomtudományokat, a közösségi és családi konfliktusoktól, a személyes lelki egyensúly kérdésein és a párkapcsolati-házassági problémákon át a transzcendenciához fűződő kapcsolat problematikájáig terjed.

A Wikipédia szerint előadásaira jellemző egyrészt a strukturáltság és az érintett szakirodalom intenzív használata, valamint a stand-up comedy-ből ismert közvetlen, gyakran csapongó, humoros történetek mesélésére is építő stílus. A heti előadások hallgatóinak száma 2011-re alkalmanként meghaladta az ezer főt és a résztvevők körében spontán közösségszervezés kezdődött.

Kimaradt?