Mentőautó gázolt halálra gyalogost Kézdivásárhelyen

Gyalogost gázolt halálra egy küldetésben lévő, szirénázó mentőautó Kézdivásárhelyen. Nicoleta Marin rendőrségi szóvivő szerint hétfőn éjszaka a mentőautó sofőrje szirénázó autóval egy kézdipolyáni sérültet vitt kórházba, amikor a kézdivásárhelyi Dózsa György és Molnár Józsiás utcák kereszteződésében a gyalogátjárón nem adott elsőbbséget az eléje lépő idős házaspárnak, akiket nagy sebességgel elsodort.

Mindkét személy súlyosan sérült, később, a brassói kórházba szállításuk után az idős férfi belehalt sérüléseibe - számolt be a háromszéki rendőrség. Hozzátették: a mentőautóban szállított beteg nem sérült meg a balesetben, őt a helyszínre érkező másik mentővel szállították tovább a kézdivásárhelyi kórházba. A Kovászna megyei rendőrség parancsnokhelyettese, Albert-Tóth Jakab elmondta, vizsgálják az baleset körülményeit, a mentősofőrtől vért vettek, hogy megállapítsák fogyasztott-e alkoholt, illetve, hogy a baleset előtt működött-e az autó szirénája.

Albert-Tóth rámutatott: a küldetésben lévő, szirénázó mentőautó sofőrnek is elővigyázatosan kell vezetnie, hogy megelőzze az ehhez hasonló baleseteket. Szerinte Háromszéken ez az első eset, amikor mentőautó gázol halálra gyalogost. Legutóbb 2009-ben, Sepsiszentgyörgyön történt mentős baleset, akkor a mentőautó a tiltótábla ellenére nem adott elsőbbséget, behajtott egy forgalmas útkereszteződésbe és összeütközött egy szabályosan közlekedő autóval, amelynek vezetője súlyosan sérült. 

 

Kimaradt?