Rendhagyó duettet improvizál Jónás könyve alapján apa és fia

Egymás mondatait fejezik be és egészítik ki, illetve bekezdésenként ragadják magukhoz a szót Dávid Lajos és Dávid István református lelkészek a Jónás könyve alapján tartandó, egyetemistáknak szervezett rendhagyó igehirdetés-sorozatuk alkalmával.

A negyedik éve meghirdetett négynapos rendezvény kísérleti műfaját négykezesnek vagy inkább kéttorkúnak is lehetne nevezni, az előző evangelizációs hetek színvonalához hasonlóan rendkívülinek ígérkezik. A Kolozsvári Főiskolás Ifjúsági Keresztyén Egyesület (FIKE) meghívására Cseri Kálmán, Lovas András és Pál Feri atya jöttek már el az egyetemistákhoz.

Idén a FIKE lelkésze, Dávid István és nyugalmazott lelkipásztor édesapja, Dávid Lajos tartja az esti félórás igehirdetéseket. Jónás-értelmezésük külön-külön is gondolatserkentő új perspektívákat hozna, ötvözve pedig még dinamikusabb képét nyújtja annak, hogy mi megy végbe egy bibliaolvasó, közben meg kérdésekkel szembesülő és válaszokra rácsodálkozó emberben, lelkészben. Keresgélésük eredményeit egyfajta párbeszédben fogalmazzák meg, hogy ennek mentén az őket hallgatók is párbeszédbe kezdjenek – magukkal és talán Istennel is.

November 7. és 9. között elsősorban a merész kérdésektől meg nem riadó és a sok felkiáltójeltől megriadt fiatalokat várják a Kolozsvári Protestáns Teológia dísztermébe esténként 20 órától. A vasárnapi záró alkalom november 10-én a Kétágú Templomban lesz 19 órától.

Kimaradt?