Indul a nők akadémiája Marosvásárhelyen

November 9-én 10 és 13 óra között kerül sor Marosvásárhelyen a Bernády Házban az RMDSZ szervezésében a Nők akadémiájára, ahová minden fiatal, középkorú és idős nőt, foglalkozásra való tekintet nélkül várnak a szervezők.

Koreck Mária a maszol.ro-nak elmondta, nem titok, hogy idővel egy úgynevezett népi egyetemet szeretnének létrehozni a nők számára, ahol tovább képezhetik magukat azok, akiket valami érdekel és tanulnának még. Így majd idővel önképzőkörök alakulnak, hobbikörök, előadásokat tartanak, rendezvényeket szerveznek.

„A szombati rendezvény tulajdonképpen ötletbörze lesz, ahol öt témakörben tartunk vitaindítót” – mondta Koreck, hozzátéve, hogy az első időszakban havonta egy találkozót terveznek, amikor előadást tartanak különböző témakörökben. „Bárkit szívesen várunk, akit érdekel valami, aki úgy érzi, hogy kérdései vannak, amelyekre még nem kapott választ, aki nem tudott kiteljesedni a nagy közösségben” – fogalmazott Koreck Mária, aki Németországban találkozott már hasonló, jól működő kezdeményezéssel. „Ulmban volt alkalmam egy hétig tanulmányozni hasonlót, ahol előadótanárokkal működtek együtt, de az önképzőkörök, a hobbikörök is népszerűek voltak” – mondta.

Kimaradt?