Komolyabban veszik a házi kedvencek nyilvántartását Sepsiszentgyörgyön

Büntetik azokat a sepsiszentgyörgyieket, akik nem jelentik be a tömbházban tartott kutyáikat és macskáikat.

Tavalytól a házi kedvencek után havi hét lejes köztisztasági díjat kell fizetni a háromszéki megyeszékhelyen, aki azonban nem jelenti be kutyáját vagy macskáját, az 50 és 150 lej közti bírságot kaphat. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat legutóbbi ülésén elfogadott új városgazdálkodási szabályzat többek között kötelezi a lakókat, hogy bejelentsék házi kedvenceiket, és fizessék utánuk a havi 7 lejes köztisztasági illetéket - számolt be Tóth Birtan Csaba.

A sepsiszentgyörgyi Tega köztisztasági vállalat igazgatója szerint az eddig érvényben lévő városgazdálkodási szabályzatban nem volt kötelező a kutyák, macskák bejelentése, ezért mindössze 450 házi kedvenc után fizettek gazdáik köztisztasági illetéket, holott ennél jóval több kutyát és macskát tartanak a sepsiszentgyörgyi tömbházlakásokban.

A napokban elfogadott új városgazdálkodási szabályzat arról is határoz, hogy a sepsiszentgyörgyi tömbházlakásokban nem szabad kettőnél több kutyát vagy macskát tartani, illetve tilos a házi kedvenceket a teraszokon tartani. Aki ezt megszegi, az 300 és 1000 lej közötti összegre büntethető. Továbbá tilos ezentúl a parkokban vagy játszótereken sétáltatni a kutyákat. Az új szabályzat szerint a magánházaknál is tilos lesz öt sertésnél, szarvasmarhánál és juhnál többet tartani, illetve a szárnyasok száma sem haladhatja meg a húszat. Egy udvaron pedig nem lehet háromnál több kutya sem. A magánházak udvarán lévő istállókat a szomszéd udvartól legkevesebb tíz méterre kell megépíteni.

Kimaradt?