Tilos a nyilvános ruhaszárítás Sepsiszentgyörgyön

A napokban elfogadott új városgazdálkodási szabályzat szerint Sepsiszentgyörgyön ezentúl tilos tömbházak erkélyein, látható helyen, azaz a korlátok fölött vagy kerítésekre kiteregetni a ruhákat, ugyanakkor tilos közterületeken, tömbházak előtti szárítókat használni.

Az önkormányzati testület határozata szerint a város esztétikai képének megőrzése érdekében az ablakokban kizárólag virágokat lehet kihelyezni, más tárgyak közszemlére tétele büntethető. A virágok locsolásakor vagy teraszok mosásakor a víz nem csoroghat az úttestre, vagy járókelőkre, de tilos tömbházból közterületre dobni a hulladékokat is. Emellett tiltják rádió és tv antennák kihelyezését tömbházakra és magánházakra, a parabolaantennák felszerelése a polgármesteri hivatal előzetes jóváhagyásával történhet.

A tömbházak erkélyein tilos ezentúl nehéz tárgyakat tárolni az új városgazdálkodási szabályzat szerint. Ez azt is előírja, hogy szőnyeget porolni is csak a csendórákon kívül lehet. Emellett tilos a tömbházak tetőzetét használni, oda kizárólag felújítási, szigetelési munkálatok idejére szabad felmenni. A lakókat kötelezik arra is, hogy télen rendszeresen letakarítsák az ablakpárkányokon felgyülemlett havat és jégcsapokat, hogy így elkerüljék a baleseteket. A városgazdálkodási szabályok megezegése miatt 100 és 2500 lej közti pénzbüntetés róható ki a szabálytalankodókra.

Kimaradt?