DNA

Korrupciós botrány a mezőgazdasági minisztériumnál

Nyolc személy ellen indított büntetőjogi kivizsgálást az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA), miután több házkutatást tartott a Mezőgazdasági Minisztériumnál és az állami földbirtokokat kezelő ügynökségnél (ADS). Vizsgálati fogságba helyezték ugyanakkor Ștefan Niculaet, az Agrostar országos szakszervet elnökét és a szaktárca hatáskörébe tartozó ADS egy igazgatóját is.

A DNA a vizsgálatra való tekintettel egyelőre nem akar információkat közölni a nyomozásról, sajtóértesülések szerint azonban az érintettek ellen hivatali visszaélés, jogtalan vagyonosodás és zsarolás gyanúja miatt indult kivizsgálás.

 A korrupcióellenes ügyészek közlése szerint a földbirtokokat kezelő ügynökség egy magas rangú tisztviselője ellen is eljárás zajlik, a nevét azonban nem közölték.

Daniel Constantin mezőgazdasági miniszter közlése szerint az ügyészek három irodát vizsgáltak át, amelyekből nagy mennyiségű iratcsomót vittek magukkal. A tárcavezető úgy tudja: a korrupciós ügyben a minisztérium egyik alkalmazottja fordult a DNA-hoz a különböző szolgáltatásokra kötött szerződéseknél vélt törvénytelenségek kapcsán.

Kimaradt?