Húsz logó, amelyeken csak a magyarok röhögnek

A naplo.org portál olyan logókat gyűjtött össze a világhálóról, amelyek a magyarokra minimum mosolyt fakasztóan hatnak. Némelyikük gyorsétterem-láncot, mások csöveket gyártó multit, vagy éppenséggel egy rockzenekar albumát reklámozza.

A Fika cafe egy svéd kávézó- és gyorsétteremlánc. A fika szó svédül kávét jelent.

 

A Cici's Pizza egy texasi gyorsétteremlánc. A Kuki Idol egy Thaiföldön évente megrendezett tehetségkutató vetélkedő zenészek és énekesek számára.

A Puki Man egy indonéz figura, a Kaki Blue pedig egy Malayjziában népszerű musical címe.

A Nuna nevet egy alaszkai kennel viseli, ahol szánhúzó munkakutyákat tenyésztenek. A Fika szó pedig, ami fentebb a kávét jelölte svéd nyelven, itt a Fila védjegy távol-keleti, hamisított változata.

A Geci Tech egy műanyag csöveket gyártó multinacionális vállalkozás, a Geci International pedig repülőket gyárt.

A FOS rövidítés a táplálékkiegészítők dobozán a fructo-oligoszacharid rövidítése, a repülésben a Flight Operations System rövidítését kell érteni alatta. Az Eurofos pedig egy, az Európa Tanács által finanszírozott tudományos kutatási projekt.

A cégtábla egészen biztosan nem a szélfútta stílusban készített frizurákat ígéri, a Fing szoftver pedig a rendszergazdák életét könnyíti meg.

Az első album borítója alatt az izraeli Milk & Honey együttes, míg a második alatt egy perui rockbanda cédéje lapul.

Az első kép egy új-zélandi ötvös kollekcióját hirdeti, a második pedig Hawaii egyik népszerű szigetére csábítja a turistákat.

Kimaradt?