Ezek a romániai úthálózat csodái (FOTÓK)

A craiovai körgyűrű úttestének kellős közepén felejtett villanyoszloptól megihletve a gandul.info pénteken összeállítást közölt „A romániai infrastruktúra hét csodája” címmel a hazai úthálózaton fellelhető legbizarrabb jelenségekről.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ANahew6W0e0

A portál emlékeztet arra, hogy a craiovai eset nem az első volt Romániában: a iaşi-i körgyűrűn 2009-ben szintén az úttestből nőtt ki egy villanyoszlop. Annak idején a Iaşi megyei út- és hídépítő vállalat igazgatója, Viorel Scutaru a sajtónak azzal védekezett: az oszlop „nem éppen az út közepén” található, hanem a szélén.

A bukaresti autósok 2011-ben szembesültek azzal, hogy egy központi forgalmas kereszteződésben az éj leple alatt kinőtt az útból egy oszlop, amit kerülgetni kellett. Ezt a fővárosiak a polgármesterről el is nevezték „Sorin Oprescu oszlopának”.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=t23Z-FYyVdQ

Szintén furcsa látvány fogadta az autósokat idén tavasszal Iaşi megyében a DN26-os országúton, amelynek az útépítők még a gödreit is sávjelző festékkel mázolták be. Ezt a jelenséget az útépítő vállalat igazgatója az alkalmazottak túlbuzgóságával magyarázta.

A romániai infrastrukturális furcsaságok közép tartozik a gandul.info szerint az a járda is, amit egy mezőre kezdtek el építeni 2010-ben Arad megyében. A több kilométer hosszú, 80 centi széles járda Világost, Ópálos és Gyorokot kötné össze. Eredetileg a turisták csalogatására épült uniós finanszírozással a „Bor útja” projekt keretében, ám a helyiek szerint senki nem használja, belepte a gyom, és már lopkodják a szegélyköveit.

Kapcsolódók

Kimaradt?