Hétfőtől osztják az élelmiszersegélyt Szatmárnémetiben

Hétfőtől osztják Szatmárnémetiben a létminimum alatt élők számára az uniós forrásból származó ételsegélyeket – tájékoztatott a Szatmári Friss Újság. A szociális gondozói hivatal (SPAS) 14-es lakótelepi, Jiului sétány 64. szám alatti székházában hétfőtől csütörtökig fél kilenc és két óra között lehet átvenni az  alapélelmiszereket tartalmazó csomagokat. Péntekenként fél kilenctől egy óráig tart a kiszolgálás. Egy-egy csomag tartalma: búzaliszt, kukoricaliszt, makaróni, olaj, paradicsomkonzerv, zakuszka, méz, disznóhúskonzerv és cukor.

A szatmáriak sorszámosztással próbálják meg a tumultust elkerülni, naponta kétszáz jogosult érkezési sorrendben veheti majd át a neki járó csomagot. A csomag átvétele előtt fel kell mutatni a személyi igazolványt és a jogosultságot bizonyító iratokat.

A jogosultak közé tartoznak a regisztrált és a munkanélküli-segélyben részesülő állástalanok, a 400 lejnél kevesebbet kapó nyugdíjasok, olyan I-es és II-es fokozatú mozgássérültek, akiket nem gondozóotthonban ápolnak állandó jelleggel, valamint a szociális segélyben részesülők. 

Kimaradt?