Kálvin János megreformálja a Facebookot is

Már október 30-án többen lecserélték Facebook-profiljukat Kálvin János arcképével, készülődve 31-ére, a reformáció ünnepére.

Állítólag a Generális Konvent Ifjúsági Bizottsága keretében merült fel az ötlet, hogy Facebook-megmozdulással is hangsúlyozni lehetne ennek a napnak a súlyát, és vázlatok is készültek, hogy milyen fotókat, ábrákat, kiírásokat tehetnének közzé azok, akiknek a reformáció ünnepe valódi ünnep.

„Október 31 a reformáció emléknapja. Legyen egy Kálvin-kép a profilod ma és holnap erre emlékezve. Használhatod az enyémet, de lehet más is, Google a barátod” – olvasható a szerdai bejegyzés egy fiatal lelkész Facebook-profilján. Az általa használt kép még sokaknál felbukkan. A piros hátteres fekete Kálvin mellett azonban megjelennek más reformáció-jelképek is úgy profilképként, mint borítóképként.

Egy oldalon parázsvitaként az is felmerül, hogy „de miért éppen Kálvin”, hiszen a reformáció ünnepe elsősorban Lutherhez kötődik. A kérdés címzettje ezt nem is tagadja, de szerinte kereshetne mindenki a saját felekezetéből olyan személyiséget, aki a reformációt szimbolizálja számára.

Kimaradt?