MPP

Háromszéki MPP: az összefogásnak folytatódnia kell

A Székelyek Nagy Menetelésekor kialakult politikai összefogásnak folytatódnia kell, jelentette ki szerdai sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatóján Kulcsár Terza József. A Magyar Polgári Párt (MPP) háromszéki elnöke szerint vasárnap bebizonyosodott, hogy egységben az erő, jól lehet dolgozni együtt, ha mindenki normálisan egy ügy mellé áll, és nem akarja azt kisajátítani.

A most kialakult együttműködést nemzeti ügyekben folytatni kell, mondta a polgári párt háromszéki politikusa, aki úgy véli, az RMDSZ által készített autonómiáról szóló törvénytervezet esetében is fontos lenne, hogy a magyar politikai szervezetek leüljenek és közösen dolgozzák ki, figyelembe véve az SZNT által már megírt autonómia-statútumot.

Az MPP sepsiszentgyörgyi elnöke, Bálint József hozzátette: húsz éve várja az RMDSZ mostani hozzáállását, így még van türelme két hónapot várni, amíg elkészül az autonómia tervezete, majd akkor dönti el, hogy Kelemen Hunor tényleg megérdemli-e a bizalmat. A polgári párt sepsiszentgyörgyi politikusa is arra kéri az RMDSZ-t, hogy a többi magyar politikai szervezet számára is biztosítson betekintést és beleszólási lehetőséget az autonómiatervezet kidolgozásába.

Kimaradt?